Fysioterapeut - ortopedmedicinskt inriktad

Fysioterapeut och sjukgymnast


Arbetsplats

Ortomed Sverige AB är ett litet och växande företag som bedriver sjukvårds- och rehabiliteringsverksamhet på ett unikt och modernt sätt genom våra verksamheter Ortomed.se (ortopedmedicinsk patientmottagning), Skadekompassen.se (patientinformation och vårdgivarguidning) samt Fyseum.se (webshop med utvalda funktionella ledskydd och hjälpmedel för egenvård). Hos oss arbetar 6 personer varav 3 fysioterapeuter med företrädesvis patientmottagning. Med vår höga kompetens inom internetbaserad vårdinformation och starka närvaro på nätet har vi möjlighet att nå ut med relevant information till de patientgrupper vi önskar kunna hjälpa på vår mottagning. Våra fysioterapeuter kan på detta sätt påverka vilka patienter de vill fylla sin tidbok med. Då vi vill erbjuda kvalitativ vård med syfte att snabbast möjligt hjälpa patienten till ökad funktion erbjuder vi ett brett och modernt omhändertagande med hjälp av kontinuerlig vidareutbildning och avancerad apparatur.


Jobbeskrivning

Dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett spännande fysioterapijobb företrädesvis bestående av patientmottagning av patienter med besvär i rörelseorganen, men även innehållande vetenskaplig fördjupning och artikelarbete för vår webbaserade patientinformation samt med möjlighet att bidra till utveckling av våra verksamheter.

Våra patienter kommer med besvär från huvud, ryggrad samt övre och nedre extremitet, med en övervikt av besvär relaterad till fot och nedre extremitet, där vi har förstärkt kompetens och omhändertagande. Vi träffar våra patienter tidigt i sjukvårdskedjan och vi är därför inriktade på att ställa diagnos samt lägga upp behandlings- och rehabplan. Våra patienter är ofta pålästa kring sina besvär och förväntar sig bästa möjliga vård. Vi har ett brett omhändertagande och har som målsättning att så snabbt som möjligt förbättra patientens funktion.
Patientmötena blir därmed bra och vi har nöjda och tacksamma patienter.

Dina arbetsuppgifter innebär klinisk diagnostik samt uppläggning av behandlings- och rehabplan. I vårt omhändertagande använder oss av information och förklaring av sjukdomstillståndet, genomgång av egenvård och hemträning, ultraljudsundersökning, stötvågs- laser- och nålbehandling samt ett brett utbud av olika ortopediska skoinlägg, specialskor, ledskydd och ortoser. Vi har även ett löpband med möjlighet att filma och videoanalysera.

Vi jobbar utan etablering eller avtal med landstinget. Våra patienter betalar själva eller via privat sjukvårdsförsäkring eller via sin arbetsgivare.


Kvalifikationer

Om dig

Vi söker dig som vill jobba kliniskt med våra patienter, läsa och skriva patientorienterade artiklar samt hjälpa oss att utveckla våra verksamheter.

Vi jobbar utan etablering eller avtal med landstinget. Våra patienter betalar själva eller via privat sjukvårdsförsäkring eller via sin arbetsgivare.

Du skall vara intresserad av att finna själva vävnadsskadan samt eventuella bakomliggande orsaker till dessa.

Du bör vara vidareutbildad inom OMI (ortopedisk medicin internationa), men vidareutbildning inom MDT/McKenzie eller OMT är också meriterande.

Du skall vara intresserad av fot-ben och löprelaterade besvär, gång- och löpanalys samt tillverkning av ortopediska skoinlägg.

Det är ett plus om du har erfarenhet av något av följande; ultraljudsskanning, löpanalys, stötvågsbehandling, laserbehandling, injektionsbehandling, EPI eller dry needling.

Du bör vara intresserad av att läsa vetenskapliga artiklar samt skriva sammanfattande sådana för information till patienter på våra webbsidor.

Du skall ha god förmåga till självständigt arbete, god kommunikativ förmåga och ha en genuin lust att hjälpa människor. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, så som samarbetsförmåga, initiativtagande, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt.


Din profil


Kompetenser - Meriterande

Ortopedi
Rehabilitering
Smärtbehandling
Ultraljudsundersökningar


Arbetslivserfarenhet- Meriterande

Fysioterapeut / Sjukgymnast:2-4 års erfarenhet


Tillträde: Omgående
Omfattning: Heltid (100 %); visstidsanställning med målsättning om en långsiktig anställningsform eller direkt tillsvidareanställning.

Läs mer här: http://ortomed.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Ortomed Sverige AB
www.ortomed.se
www.skadekompassen.se
www.fyseum.se
Redan medlem? Logga in här

Ansök till tjänsten

Bifoga CV
Bifoga Personligt brev

Ortomed Sverige AB

Sverige

Daniel Öhlin
Tel: 010-7030530
daniel@ortomed.se

Adress
Norra Allégatan 8
41301 Göteborg
Visa på karta

Period
2017-02-27

Anställningsform
Anställd

Ansök senast

2017-05-31